Handwerkers bezoeken Natalie Wool

Handwerkers bezoeken Natalie Wool

Georganiseerd door Draadkracht, kwamen handwerkers voor het eerst bij elkaar op de "Knit in Public Day" bij het stadsstrand De Oerkap in Haarlem afgelopen juli. Sindsdien komt de groep regelmatig bij elkaar om samen te handwerken en ideëen uit te wisselen. Er is ook een facebookgroep Handwerken in Haarlem. Daar postte Natalie het volgende: 

`Het lijkt mij leuk om jullie een keer uit te nodigen in mijn atelier in de Waarderpolder, op het MAAK Haarlem terrein. Ik ben een wolverwerker en vilter (Natalie Wool). Ik maak woonaccessoires en andere producten van ruwe schapenwol. Ik ben al 3 jaar een trui aan het breien, dit is blijkbaar niet mijn kwaliteit. Maar ik houd vol. Graag deel ik mijn wolkennis en liefde voor het materiaal met gelijkgestemden. Vinden jullie het leuk om op woensdag 14 september om 10 uur bij mij op de koffie te komen voor een rondleiding en gezellig uurtje breien? Groet, Natalie´

We keken onze ogen uit. Het MAAK terrein in Haarlem biedt onderdak aan bedrijven die werkzaam zijn in de innovatieve en circulaire maakindustrie. Daar heeft Natalie een geweldig atelier gebouwd. We gingen eerst aan de koffie met appeltaart, maar het kriebelde veel meer om van alles te zien en vooral te horen over de dingen die Nathalie doet. Haar missie is om een bestemming te vinden voor de Nederlandse wol die nu niet wordt gebruikt, zelfs wordt vernietigd. Ze geeft workshops vilten, weven, spinnen maar heeft nu ook samen met Maarten van Dam de Oro Wolkorrel uitgevonden. Wolkorrels kunnen in de aarde worden gestopt en geven de planten voeding maken de grond luchtig en het vocht wordt goed vast gehouden. Ze liet ons zien hoe dit proces gaat. Indrukwekkend.

 

Met deze korrels kwam zij in het TV-programma Binnestebuiten en de vraag neemt enorm toe. Geweldig! Er werd heel veel uitgewisseld over onze gezamenlijke passie voor wol en handwerken, duurzaamheid ebt de dilemma’s die dat met zich mee brengt. 
We kwamen niet aan breien toe! Natalie komt zeker een keer bij ons voor breitips en wij komen ook zeker terug voor een workshop of de wolkorrels. 
Ze bood ook aan dat Draadkracht er een workshop wolverven mag organiseren, dat onthouden we ook.

Morgen zijn we eerst te gast bij naar Creahuys41 voor een workshop creatief wolverven. Daarover volgende week meer. 

4 Reacties

Karin
15 September 2022 om 17:23
1
Leuk om jullie ontmoet te hebben en inderdaad: wat een bijzonder gave locatie. Na mijn bezoek draaide mijn Creatieve brein overuren Hahah! Geen steek gehaakt in mijn geval maar zo’n bijeenkomst staat zeker nog een keer op mijn To-do list! Groetjes, Karin
Natalie
15 September 2022 om 18:26
2
Wat leuk geschreven!!
Greet
15 September 2022 om 18:32
3
Wat leuk om dit samen te doen , de wol korrels zag ik in het programma van binnenste buiten.top idee, nog veel plezier samen met het breien ????
Marjolein Kroon
18 September 2022 om 06:54
4
Ja jammer dat ik op vakantie was en er niet bij kon zijn, maar ik heb begrepen dat ik nog een keer een herkansing krijg in het weekend. Ik kijk er naar uit.

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.